Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски Антон Петков е уволнен и

...
Директорът на столичната болница Св. Иван Рилски Антон Петков е уволнен и
Коментари Харесай

Уволниха директора на столичната болница ``Св.Иван Рилски``, връщат Дечо Дечев |

Директорът на столичната болница " Св. Иван Рилски "  Антон Петков е уволнен и на негово място е назначен  Дечо Дечев.

По-рано през днешния ден Дечев е показан публично пред работещите в лечебното заведение, оповестява Българска телеграфна агенция. През последното десетилетие той няколко пъти беше назначаван и отстраняван от директорския пост в  " Св. Иван Рилски ".

Вчера работещите в болничното заведение, в което оповестиха, че лечебното заведение е подложено на невиждан напън и че обвиняванията за безотговорно харчене на средства не дават отговор на истината.

Сградата, наета от някогашния шеф на " Св. Иван Рилски " Антон Петков, няма предопределение за здравна активност, сподели през днешния ден пред Българска телеграфна агенция заместник-министърът на опазването на здравето Димитър Петров.

Сключването на контракт за наем на тази постройка, където преди време се обитаваше компания " Маймекс ", сключването на нов контракт с павилиона, при който преди време от токов удар почина младо момче, са аргументите, заради които досегашният шеф е отхвърлен от поста. На негово място, до оповестяване на конкурс, е назначен Дечо Дечев, изясни Петров.

Същевременно работещите в болничното заведение настояват, че " договорът за наем на спомагателни площи ще ни разреши да разтеглим с 16 кревати Клиниката по ревматология, отпред с проф. Рашо Рашков, с цел да отговори на условията за катедра по Национална здравна карта. Всичко това е разказано в подробния бизнес проект, с който Министерство на здравеопазването разполага и който сме подготвени да предоставим по всяка време, както и самия контракт за наем ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР